Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Fredag

Kategori: Allmänt

Hej! Idag har vi tröstat många barn. Några av de större barnen fick nämligen nya skor som vi hade med från Sverige, och det gjorde de andra barnen sååå avundsjuka.. Vissa blev helt förtvivlade så det var mycket gråt trots att vi lovade ta med skor till de som ännu inte fått på måndag. Barnen hade såklart svårt att vänta på sin "belöning" och ville ha NUNUNU..
 
Ett av barnen, Mustafa (på bilden i föregående inlägg), som vanligtvis är väldigt fäst vid mig och vill bli buren heeela tiden vägrade släppa taget om mig i över en timme. Han var sååå ledsen och klamrade sig fast vid mig och ville ligga i min famn, samtidigt som han verkade vara jättearg på mig eftersom han då och då slog till mig hårt på bröstet. Försökte jag säga till honom eller sätta ner honom på marken blev han dock ännu mer förtvivlad och klamrade sig fast och kramade mig hårt samtidigt som han tittade på mig med tårfyllda ögon. Det var en tuff dag idag..
 
På eftermiddagen åkte vi i alla fall till en marknad och prutade skor, så på måndag kommer vi nog ha många glada fötter som dansar på barnhemmet. På mitt instagramkonto kan ni se fler bilder på barnen, och det finns även en video uppladdad där från festen vi hade igår.. fridajohannavictoria heter jag på instagram.
 
Nu är vi iallafall lediga i helgen så imorgon ska vi ta oss till det stora köpcentret och handla kuddar, lakan, lite andra nödvändigheter och lite kläder till bebisen en mamma brukar komma med till barnhemmet. Hon kom idag och bad oss om kläder och "medicin" till bebisen, som hade utslag i ansiktet. Vi ska kolla upp vad vi kan göra och ska rådgöra med läkare om det finns någon salva vi kan köpa eller så..
 
Bilder från idag hittar ni i föregående inlägg. Har jätteproblem med strömavbrott och internetuppkoppling här så var tvungen att göra två olika inlägg för bild och text..
 
Fortsätt gärna att skänka pengar till insamlingen, det finns sååå mycket vi skulle kunna göra för de här barnen, och återigen tusen tusen tack för de bidrag vi redan fått in! Vi kommer kunna göra så mycket gott för de här barnen nu! På måndag ska vi till skolan och se hur vi ska kunna få in några barn där.
 
Allt rullar verkligen på bra nu även om det är tufft att hela tiden behöva sparka organisationen i baken för att hålla det under rullning. Det här är afrika, så allt tar lite längre tid. 10 minuter i afrika betyder ofta en timme, och vår chaufför som skulle köra oss till marknaden idag, och som skulle hämta oss på barnhemmet dök aldrig upp. Vi fick gå i stekande värme ute i bushen i säkert 40 minuter innan vi lyckades få tag på en benjaji/tuktuk som kunde ta oss tillbaka till volontärhuset, och där fick vi vänta ytterligare två timmar innan chauffören dök upp. Men vi har vant oss. Det är ingen ide att bli irriterad. Hakuna Matata (inga bekymmer) gäller här. PolePole (slowlyslowly).
 
God natt, nu ska jag försöka somna till bakgrundsljudet av grodor, syrsor, skällande hundar och jamande katter. Oh africa.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: