Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Fyra barn till skolan, och malaria.

Kategori: Allmänt

Mådde skitdåligt när jag vaknade i morse, kände mig jättevarm och mådde illa, hade verkligen noll energi. Idag åkte vi iallafall bil till barnhemmet eftersom vi skulle ta några av barnen till skolan för att se om de kunde få börja. Det är en fruktansvärt skumpig väg dit och jag trodde jag skulle spy typ hela tiden.   Vi hade trots allt lovat barnen nya skor idag +att vi hade möte på skolan så vi fixade med allt det.
 
Vi har blivit lovade plats till alla 4 barn vi ska sponsra, men läsåret börjar i Januari här så de måste vänta tills dess. Men det kändes jättebra att det är löst och att alla 4 kommer få börja.  
 
När vi var klar med allt åkte jag tillbaka till volontärhuset med ledarna eftersom jag bara mådde sämre och sämre, medan Ellen stannade på barnhemmet med Sophie, den andra volontären som jobbar där.
 
Väl "hemma" la jag mig och sov fram till lunch, gick ner och käkade lite ris för att få i mig något,  och gick sen upp till rummet för att lägga mig igen. Vid halv 4 kände jag mig så väck att jag kände att jag måste kolla upp mig på sjukhuset,  man ska ju alltid göra malariatest för säkerhets skull här när man mår dåligt. Min finska rumskompis följde med mig och vi tog en "pikipiki" (motorcykel) till närmsta "sjukhus". Ett stick och 10 minuter senare fick jag veta att jag hade malaria. Jippi. Just my luck.  
 
Har legat i sängen hela em/kvällen, men var ner och åt lite för att kunna ta medicinen. Nu är jag så jäkla slut och vill bara spy upp maten men hoppas att illamåendet går över snart så jag kan somna igen. Tydligen mår man såhär i några dagar men sen känner man sig oftast snabbt bättre. Vi ska ta barnhems-barnen på utflykt till stranden på fredag så jag hoppas jag är pigg tills dess! Får jättedåligt samvete för att jag inte kan åka dit imorgon, men Ellen och Sophie klarar det nog bra utan mig. Nu somnar jag nog vilken sekund som helst.  
 
 Ha det bra!
Victoria                                                  

Kommentarer

 • Elizabeth säger:

  Hoppas att du mår bättre nu och kunde vara med på utflykten idag. Kram på er!

  2013-09-21 | 00:01:30
 • Stig säger:

  Mår du så dåligt att du behöver komma hem till Sverige?

  Svar: Nej jag tänker inte komma hem. Idag har jag jobbat.
  Victoria Lundberg

  2013-09-23 | 21:45:55

Kommentera inlägget här: