Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Hakuna matata

Kategori: Allmänt

I morse var vi riktigt trötta när vi gick iväg för att äta frukost, så vi gick direkt och lade oss igen när vi kom tillbaka och sov sedan till efter 12 då städpersonalen kom och knackade på dörren. Jag var helt utmattad och hade lugnt kunnat sova i två timmar till, men vi vaknade till och gick ner till poolen för att svalka oss. Utsikten känns fortfarande helt overklig här, man måste gnugga sig i ögonen och titta igen, och igen, innan man inser att den faktiskt är på riktigt. 

Från poolkanten låg vi och tittade ut över det turkosa havet, som är precis så turkost som man tror att bara instagramfilter kan skapa. När våra kroppstemperaturer var någorlunda återställda klev vi upp, och gick ner till stranden. Ellen slog sig ner i en av solstolarna och jag tog en strandpromenad. Det var otroligt varmt, men vinden fläktade i alla fall litegrann.

Havet här svalkar nästan inte alls, utan är i princip i kroppstemperatur, ibland känns det nästan varmare. Det är värt att gå ut bland vågorna ibland ändå, för då och då kommer en våg med riktigt kallt vatten och man tänker ”det här är paradiset” för hundrade gången idag.

I skrivande stund sitter jag på verandan till vår orangea bungalow som ligger på en kulle ovanför stranden. Lyfter jag blicken från datan ser jag även härifrån det turkosa havet bakom palmerna. Solen är på väg ner bakom hotellområdet och palmbladen rasslar i vinden. Nu är det kanske tvåhundrade gången jag tänker ”det här är paradiset”, idag.

Allt här är så enkelt, och det är enkelheten som gör det så vackert. Alla möbler är gjorda av trä, stammar som putsats av och huggits till rätt form. Allt hålls ihop av rep. Sitsen på stolen inne i bungalowen ser ut att vara av koskinn. Taket ser ut att vara handvävt av några slags strån, det skulle kunna vara torkade palmblad, och allt hålls uppe av stockar.  Det är så vackert.

Dags att avrunda igen. Magen kurrar. Vi har levt på en halv flaska vatten och några kex sedan frukost, så det är nog dags för middag snart.

Hakuna matata.

Victoria.

 

 

 

Kommentarer

  • mm+mf säger:

    önskar er allt gott var rädda om er och varandra

    2013-09-04 | 21:45:52

Kommentera inlägget här: