Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Helgen

Kategori: Allmänt

Hej!

Var så himla trött igår kväll så jag orkade inte skriva något inlägg..

Kl 10 lämnade vi volontärhuset för att ta oss till en marknad och sedan vidare till det stora köpcentret.  Vi promenerade den vanliga sträckan till benjajisarna (tuktuk), i typ 35-40 graders värme. Det är en lååång raksträcka som tar ca 30-40 minuter att gå skulle jag tro.  Väl framme där lyckades vi få tag i en benjaji som körde oss till marknaden i helgtrafiken som var smått kaos.  Det tog kanske 45 minuter innan vi var framme. Dock kände vi inte igen oss riktigt så vi virrade runt ett bra tag, säkert en timme, innan vi hittade till den delen av marknaden vi sökte. 

 När vi var färdiga på marknaden gick vi till köpcentret där vi spenderade resten av dagen.  När klockan var 19 hade vi handlat klart, men då hade vi även hunnit med en biopaus för att ladda batterierna. Vi hade under dagen tillslut lyckats hitta lakan, kuddar, bebiskläder, tyg och allt annat vi var ute efter till barnen på barnhemmet. Vårt enda problem då var att solen redan gått ner. Här ska man ju helst inte vara ute när solen gått ner, men vi fick hjälp av en lokal tjej att fixa benjaji och efter att ha lyckats proppa in allt vi handlat + oss själva i det lilla fordonet skumpade vi iväg mot volontärhuset och Bahari beach.  Någon timme senare var vi tillbaka, körde en high five, och kånkade upp allt till vårt rum.  Nöjda med dagen gick vi ner och åt middag, för att sedan kasta oss på sängarna helt utmattade.

 Idag har vi haft vilodag, och legat på stranden största delen av dagen. Vi har även insett att den lilla slangen som jag tror är typ fotdusch eller nåt ger bättre stråle än den vanliga duschen som endast droppar så att det tar hundra år att skölja av sig. Lyckades i alla fall tvätta håret med den där fotduschen på mindre än en kvart, vilket är ungefär halva den tid det tar att skölja ur schampot med den vanliga duschen. Hade lust att köra en high five med mig själv när jag var klar. 

 Imorgon ska vi besöka skolan i byn där barnhemmet ligger, för att se om vi kan få in några barn där.  Ser verkligen fram emot att komma igång med allt nu. Sen lovade vi ju barnen nya skor på måndag så det måste vi också hinna med.  Sovrumsinredningen kanske vi måste vänta med till tisdag eftersom vi har nursery-projektet på eftermiddagen imorgon.  Allt tar ju en jäkla tid i afrika.  Polepole (slowly slowly) verkar verkligen vara en favvo-fras..

 Nu är det middag på g och sen tänker jag titta på film i datan.

Ha en bra kväll!

 Victoria

Kommentarer

  • Barbro Gertz säger:

    Ni är jätteduktiga,med allt det jobb ni gör.Kram

    2013-09-16 | 11:17:35

Kommentera inlägget här: