Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Sep. 11, 2013

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag kunde inte skriva igår, hade verkligen ingen aning om hur jag skulle få ner allt vi upplevt i text..

Vi har iallafall börjat på våra projekt, ett barnhem på förmiddagen och ett typ "nursery" på eftermidagen. nurseryt är otroligt fint och det finns en lärare där som är så grymt duktig med barnen. Egentligen behöver dom ingenting materiellt eller så där, det är nybyggt och de flesta barnen verkar komma från väldigt stabila familjer.

Jag kände igår och känner väl egentligen fortfarande att vi inte riktigt förstår vad vi ska tillföra där, men dom är nyöppnade och vill ha hjälp med barnen, samt utbyta erfarenheter och tankar kring utbildningen vad vi förstått. Vilket fall har jag redan blivit kär i barnen där och vill verkligen vara kvar.

Barnhemmet vi är på är dock hemskt. Det är så fruktansvärt att se (ber om ursäkt för mina uttryck i förväg) -men skithål, där 6 barn tvingas dela på en enda våningsäng i ett trångt rum skitigare än en soptipp, och resten av de ca 25-30 barnen har inte ens en sovplats där, utan bor hemma his någon släkting som inte har råd att ge dom mat och kläder.

Barnen är smutsiga, deras kläder är smutsiga och det finns inget vatten vid barnhemmet. Dom bråkar och skriker mycket, och många verkar ha väldigt svårt att koncentrera sig. ( inte så konstigt med tanke på omständigheterna)

Sedan är dom flesta barnen mellan 2 och 6, men det finns även några få som är upp till 13 år, som inte har någon som kan betala deras skolavgift så de tvingas sitta och försöka lära sig saker med de små barnen på barnhemmet.

De volontärerna vi varit med den här veckan har iallafall sett till så att den 13-åriga pojken ska få börja skolan på måndag, och imorgon kommer jag förhoppningsvis få hjälp av en från organisationen att prata med pastorn som håller i barnhemmet om att sätta fler barn i skolan. Vad jag förstått idag ligger årsavgiften för ett barn på ca 1000 svenska kr, och stämmer det tänker jag försöka få in något eller några barn i nån av skolorna i byn vi jobbar i och betala avgiften. Första året kan vi dessutom använda lite av de insamlade pengarna för att betala.

Jag kan skriva hur mycket som helst, men borde avrunda. Ska försöka med dagligt uppdaterande men det beror nog på dagsformen. vi kliver upp 7 och kommer hem från sista projektet vid halv 5-5, och troligtvis kommer vi hjälpa datakillen med att lära ut datakunskap till lokalbefolkningen då och då efter 5. -så vi är riktigt riktigt trötta när vi kommer hem. Värmen gör en inte piggare heller..

Vi har det riktigt bra här ändå, alla volontärer är supertrevliga och det anordnas aktiviteter då och då under veckan. Idag har vi dansat afrodans 2 timmar på kvällen innan middagen, och nu börjar snart en konsert med en av finlands största rappare tydligen som är på besök.

Ha det bra!
Victoria

Kommentarer


Kommentera inlägget här: