Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Snälla hjälp mig hjälpa dem

Kategori: Allmänt

Idag hade vi en liten fest på barnhemet eftersom det var två av volontärernas sista dag. Barnen blev helt tokiga när vi började blåsa ballonger och satte på musik. De skrek så jag trodde trumhinnorna skulle spricka men det var härligt att se dem så lyckliga! Sen fick de lite snacks, en banan och mangojuice som de slukade i ett nafs.
 
Lite senare kom två killar från organisationen förbi för att hjälpa mig prata med pastorn om att sätta barn i skolan.  Det var många som var i skolålder men vi tänkte prioritera de äldsta så att de kommer igång med sin utbildning. Förhoppningsvis kan vi åka till skolan det äldsta barnet vill gå i för att se om han kan få börja där. Går allt bra och kostnaderna stämmer med vad vi fått höra ska vi sedan försöka få in fler barn i skolan. vår prio 4 lista är i så fall barnen på bilderna nedan, som alla är mellan sju och nio år gamla.
 
Vi hoppas verkligen att vi ska kunna sätta alla fyra i skolan, men vi kommer behöva hjälp från er. Vi har fått många generösa donationer till vår insamling, och vi har tänkt att delar av insamlingen ska gå till att betala första skolåret, sedan planerar vi bidra till bygget av ett till sovrum till barnhemmet. Vi pratade med organisationen om att kanske kunna köpa en våningsäng. Imorgon ska vi dessutom handla lite kuddar, lakan och andra grejer. Som ni ser på bilden från föregående inlägg har dem nästan ingenting i soptippen de har till sovrum för tillfället.
 
Alla som känner all de kan skänka en slant till insamlingen får hemskt gärna göra det så att vi kan se till att de här barnen får en lite bättre framtid. Vill ni läsa mer om insamlingen kan ni söka på "insamling för skolor och barnhem i tanzania" , annars är det kontonummer 9271 - 6840016, i namn victoria lundberg som gäller. Alla bidrag är lika välkomna, snälla hjälp oss ge de här barnen en bättre framtid, för deras liv nu bryter mot så många av barns rättigheter. .Detta är inte skälig levnadsstandard, dessa barn har ingen rätt till utbildning i det här landet om de inte har pengarna att betala den utbildningen med. Dessa ca 25 barn hade utan oss volontärer tvingats dela på en enda vuxen person på barnhemmet, pastorn som håller i allt. -och då vi endast är där på förmiddagarna är det också så illa det är. De här barnen får aldrig lugn och ro, de får inte i närheten av den uppmärksamhet de behöver. Barn ska inte behöva leva såhär..
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: