Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Veckan som gått, och Malariakrig nr 2

Kategori: Allmänt

Hej!
Veckan som varit började bra, lyckades ju äntligen göra makeover i sovrummet, och har jobbat varje dag. Vi har varit och handlat skoluniformer+skor till de fyra barn vars skolgång vi ska sponsra de kommande åren, vi har handlat sängar och madrasser till det nya sovrummet, och jag har hjälpt pastorn att spackla väggarna i hopp om att allt ska vara klart den här veckan så att vi kan inreda även det nya sovrummet innan vi åker härifrån. Dock började allt plötsligt snurra när jag stod och spacklade i fredags förmiddag och det kändes som om jag skulle svimma. Fick sätta mig och vila en stund men mådde bara sämre, så vi åkte tillbaka till volontärhuset där jag somnade och sov i tre timmar innan jag vaknade helt kokhet och hade fruktansvärt ont i hela kroppen. 
 
Kändes precis som första malariasvängen om inte värre, så jag tog mig till sjukhuset och ett stick och några minuter senare fick jag veta att jag hade malaria, igen! Jag fick alltså må hyfsat bra i 4 dagar innan parasiterna återigen levde livet i min kropp. Den här gången orkade jag inte skratta, allt kändes bara skitjobbigt. Jag fick iallafall en spruta för att bli av med febern lite snabbare och en massa "pole sana" (I'm verry sorry) och medlidande blickar från läkaren och sköterskorna. Åkte hem och grät en skvätt, och försökte sedan vila resten av dagen.
 
Igår och idag har jag badat i svett igen. Har bikini på mig och försöker blunda och låtsas att jag är på stranden, att det är därför jag svettas. Vänder på kudden när den blir för blöt på ena sidan. Vi har dessutom varit utan el i nästan två dygn, och utan vatten i ett. Har legat med en liten handfläkt från claes ohlsson och försökt kyla ner mig. Under eftermiddagen idag började den ge upp, men som tur var blev det lite kyligare ute så jag satte mig på balkongen och lät vindarna kyla ner mig istället. Febern försvann några timmar, men kom tillbaka lagomt till kvällen. Som tur var kom även elen tillbaka nu på kvällen, så förhoppningsvis har jag en fungerande fläkt inatt. Sängen är lagomt blöt nu då jag måste dra ut sladden till fläkten för att få ström till datan och mobilen. Har redan svettats i två dygn så varför inte en halvtimme till..
 
Den här veckan ska vi iallafall på något sätt lyckas handla allt till det nya sovrummet, samt handla madrass och lakan mm. till Maria och hennes familj, ni kanske har sett mina inlägg på facebook och instagram. Imorgon blir definitivt vilodag men fram mot tis-ons tänker jag fasiken se till att ha schasat bort den här malarian. Jag behöver två friska dagar åtminstone, en till inhandling och en till inredning, och på fredag ska vi ha hejdåkalas för barnen. De ska få se på fest! Ballonger, musik och mättade magar. 
 
Svettkram från Afrikat. 

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Krya på dig!! Kram

    2013-10-01 | 11:41:36

Kommentera inlägget här: