Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Era bidrag gör skillnad!

Kategori: Allmänt

Idag tänkte jag berätta om några människor som gjort fantastiska insatser för denna insamling, och kanske kan DU också inspireras. 
 
För någon månad sedan fyllde min farmor 80 år. Det är stort. Min farmor är en fantastisk farmor, kvinna och vän. Hon har ett hjärta av guld, och är värd all uppskattning som går att ge. 
 
Hon ställde till med kalas för att fira sina 80 år, men önskade sig inga presenter, hon ville nog bara ha oss alla samlade. Under kvällen bjöds det på god mat, underhållning, och några tal, men efter middagen hände något oväntat. 
 
Min fantastiska släkt hade då, istället för att köpa presenter till farmor, bestämt att de skulle donera pengar till insamlingen jag har för barnen i Tanzania. De kallade det för "Brittafonden", efter farmor. 
 
Farmor satt i tårar när hon fick höra detta, och jag som också var totalt ovetandes detta blev jätterörd och tårögd även jag. Jag gick fram och kramade henne, och hon bad mig se till att barnen på Glory får börja skolan. Självklart, självklart, tänkte och svarade jag. Det gör jag mer än gärna! Pengarna som donerats i namn "brittafonden" kommer räcka långt, så tusen tack till min fina släkt, och till farmor! 
 
Kanske kan även du/ni göra något liknande om ni har en kommande födelsedag eller annat firande? Jag har färdiga kort jag kan maila som man kan skriva ut och ge som fint gåvobevis om man vill ge bort en donation som present till någon. Maila mig på victoria.lundberg@hotmail.com, så skickar jag kortet! 
 
...
 
Ytterligare en person som jag vill berätta om är min fantastiska frisör Christine på UNIK i Stockholm. 
 
För en vecka sedan hade jag en klipptid, som hon var tvungen att ställa in. Vi bokade en ny tid en vecka senare och hon lovade kompensera mig för resan. 
 
När jag väl satt där i frisörstolen, pratade vi en del, och kom in på afrikaresan och insamlingen. När vi några timmar senare var klara, sa hon att jag inte behövde betala någonting för klippningen, utan bad mig istället sätta in summan klippningen hade kostat på insamlingskontot till Glory. Åter igen kände jag hur en våg av tacksamhet sköljde över mig, jag visste inte vad jag skulle säga. Jag var så otroligt rörd. Att det finns så generösa och fina människor. Ni ger mig verkligen hopp om mänskligheten! TACK!
 
Jag har även skrivit och klistrat ihop ett dokument (en sida), man jättegärna får skriva ut och sätta upp på exempelvis arbetsplats/ i fikarummet etc. tillsammans med en burk där folk kan donera pengar, som man sedan antingen lämnar personligen till mig, eller sätter in summan på insamlingskontot. Det vore verkligen fantastiskt om några kunde engagera sig och göra det! Kommentera detta inlägg och skriv din mailadress, eller maila mig direkt på victoria.lundberg@hotmail.com, så mailar jag över dokumentet!
 
Jag vill självklart även tacka alla som satt in pengar till insamlingen, tillsammans gör vi verkligen skillnad! Vi är idag uppe i 7400 kr! Fantastiskt!
 
Fortsätt sätta in era bidrag, ju snabbare ni gör det, desto bättre. Vänta inte till sista sekund är ni snälla. Ju snabbare jag vet hur många barn vi kommer kunna sponsra desto bättre. Det behöver ordnas med barnens papper, och jag måste hinna planera och boka in besök med rektorn redan innan jag åker ner. 
 
Åter igen tusen tack för alla bidrag som hittills kommit in! 
 
Victoria
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: