Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Nu kör vi, igen!

Kategori: Allmänt

Hej! Tänkte komma igång lite med bloggen igen. Uppdatera. 
 
I Juni ska jag åka tillbaka till Tanzania och barnhemmet Glory. Jag har inte kunnat gå en dag utan att tänka på barnen och marias familj. Den här gången är jag troligtvis bara på Glory i två veckor, men det är bättre än ingenting. 
 
Under våren kommer jag att starta insamlingen igen. Jag har nu skapat ett speciellt sparkonto enbart för arbetet där nere. Jag vill se till att alla barnen på barnhemmet som är i skolålder ska få börja i skolan, och fixa allt pappersarbete inför det. För att det ska gå behöver jag antingen få in så mycket pengar till insamlingen att det räcker för att betala alla 7 år grundskolan är, eller så behöver jag flera sponsorer. Att sponsra ett barn kostar mellan 500 och 800 kr per år, och då ingår även mat i skolan, så då vet vi även att barnet får åtminstone ett mål mat varje dag. Hör gärna av er till mig om ni är intresserade av att sponsra ett barn så kan jag berätta mer.
 
Sedan vill jag fortsätta rusta upp, se till att det finns pengar avsatta för mat till barnhemmet och marias familj. Det ska finnas pengar för sjukhusbesök och mediciner barnen behöver. Ett stort mål för mig är att se till att alla barnen har ett hem, och går det inte att lösa måste de få en sovplats på Glory. Det bästa vore ju ändå såklart om de kunde bo med någon familjemedlem. Barn ska inte behöva bo så som Josef och de andra barnen som bor med honom, som flyttar från en byggarbetsplats till nästa för att få ha tak över huvudet om nätterna.
 
Jag startar den här insamlingen för att hjälpa de som inte nås av andra organisationer. Art in Tanzania som jag jobbar genom brukar ofta donera mat till barnhemmet, men det är inte alltid de pengarna finns. Jag vill se till att de pengarna ALLTID finns. Större organisationer jobbar inte där. De jobbar oftast i katastrofer, vilket är fantastiskt. Men vad händer med de här barnen, de som inte lever i krigsdrabbade områden, där någon väderkatastrof inte inträffat? Deras liv är precis lika viktiga, men de glöms bort. De kanske överlever dagen, men till vilket pris, och vilket värde får de i sina liv? Nu har jag, och ni, möjlighet att hjälpa de här barnen som jag fått äran att lära känna. 
 
Många barn får adrig gå i skolan, många har inget riktigt hem. Många går hungriga, smutsiga och i trasiga kläder. Josef är skild från sin familj. Han och hans släktingar flyttar från en byggarbetsplats till nästa för att ha tak över huvudet om nätterna. Maria, hennes man och deras fem barn sover i ett "hus" som är mindre än halva mitt korridorsrum. Innan vi köpte en stor madrass och lade på deras golv delade de på en  90 cm säng. De äger inte huset de bor i, och kan bli vräkta när som helst. De var på väg att flytta därifrån nu i vintras, men med hjälp av en teamleader på plats bad jag dem försöka prata med familjen. Jag och Ellen sponsrar ändå två av hennes barns skolgång för tillfället, och skulle de flytta skulle barnen troligen aldrig få någon utbildning. Maria skriver till mig och ber om min hjälp flera gånger i veckan. Deras levnadssituation är inte hållbar. 
 
För några veckor sedan skulle jag skicka pengar för barnens skolgång. Dagen innan startade jag även en insamling via facebook som jag hade en dag, bara för att få lite extra pengar så att vi även skulle kunna köpa lite mat åt Marias familj samt till barnhemmet. På en dag fick jag in 1700 kr av vänner och familj. Tusen tack till er! Jag skänkte 1000 kr till så tillsammans skickade vi ner 2700 kr. Det räcker till mycket mat. Tänk så lätt det är när man samarbetar! En tjuga från någon, en hundring från en annan, och en femhundring från en tredje. Tillsammans blir det mycket! Skulle 20 personer skänka hundra kronor var kan vi betala årsavgiften i skolan för fyra barn. 
 
Vi kan göra mycket, många vet bara inte hur. Nu kan ni hjälpa mig att hjälpa barn i Tanzania. Tillsammas ska vi fanimej göra skillnad. Vi börjar på Glory. 
 
Inom kort kommer jag att skriva ett inlägg om hur det gått till när jag åkt ner till Tanzania. Vad det innebar för mig att åka ner, vilka jag bokade genom, kostnader, ja all möjlig information om att åka iväg som volontär. Jag har fått många kommentarer från folk som undrar hur det går till, och jag har tydligen faktistkt inspirerat en person att åka. Jag tror hon är i Afrika just nu faktiskt, och jag blev så otroligt glad när hon skrev att jag inspirerat henne att ta tag i det. Hon är inte den enda som skrivit heller, och det gör mig så grymt glad att jag har kunnat inspirera, tipsa och hjälpa andra att, just hjälpa andra. 
 
Kram.
 
Victoria