Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Bäähä, this is Africa.

Kategori: Allmänt

I två dagar har vi jagat getter. Vi har åkt runt och runt och försökt hitta någon som är villig att sälja två getter som vi kan köpa till barnhemmet, men som allt annat i afrika, tog det en jäkla tid. Oändliga förhandlingar och erbjudanden som: "Okej då, om ni kan fixa så att min dotter får komma till Sverige och gå i skolan där kan ni få tre getter". -Ett riktigt kap med andra ord.
 
Idag efter lunch fick vi iallafall äntligen tag på två getter till rimligt pris, utan att behöva betala med mobiltelefoner eller kontrakt på att ta med människor till Sverige. Det var riktigt jobbigt att behöva tvinga dem ifrån sin flock, men när de insåg att de var två lugnade de ner sig iallafall och resan gick bra. En get fick sitta i Annas knä, och den andra satt på golvet nedanför henne och tryckte sig mot henne och geten hon hade i knät. Knä-geten döpte vi till Poa, vilket betyder cool på swahili. Den andra geten döpte vi till Nala. 
 
Nala stack direkt när vi öppnade bildörren, men letade sig senare tillbaka till Poa som skrek och skrek efter sin kompis. I natt sover de i en inhägnad vid barnhemmet, och imorgon ska vi bygga ett bättre "gethus" som de kan bo i på nätterna. 
 
Getterna har vi skaffat för att de ska kunna få så mycket mat som möjligt på egen hand på barnhemmet. Igår köpte vi även olika fruktträd som vi idag planterade, så att de så småningom även har frukt att äta. Planen var även att vi skulle hinna köpa höns till barnhemmet, men då getjakten tog sån jäkla tid hann vi inte det. Får se om vi hinner fixa det den här veckan, annars får vi se till så att någon annan kan köpa höns nästa vecka och ta till barnhemmet. 
 
Getterna, träden och de eventuella hönsen är vårat försök att ge Glory en chans att skaffa mat på egen hand, och inte alltid vara beroende av matdonationer, då detta inte alltid är möjligt. "Give a man a fish and he will eat for a day. Teach a man how to fish and he will eat for a lifetime". Vi har dock köpt ett rejält lager med mat till barnhemmet också. Ris, mjöl, socker och bönor. Än så länge är de ju trots allt beroende av matdonationer, även om målet är att de ska kunna försörja sig själva. 
 
 När vi kom tillbaka till barnhemmet med getterna stannade vi även och målade huset med det första lagret grön färg. Det fanns bara en färg kvar i affären, vi förstod rätt snabbt varför den blivit kvar. Men barnen gillade den och gick runt och pekade och halvskrek "Gleeen teacher, GLEEEN!!". 
 
Idag var även tredje dagen vi besökte skolan barnen går i/ska börja i. Vi kunde äntligen få registrera de fem nya barnen vi kommer sponsra med de insamlade pengarna, och de får börja redan om en månad! Vi har nu betalat för resten av året så att allt är färdigt när de börjar i Juli. Dessa fem barn kommer därmed att gå i preeschool fram till Januari när Primary school startar, eftersom man räknar skolåren från Januari i Tanzania. Detta tror jag är jättebra för dem, då tre av de fyra barnen vi sponsrar sedan tidigare var tvugna att gå ett år i preeschool först då de inte ansågs ligga på rätt nivå för att börja primary school direkt. I Januari kommer vi tillsammans alltså sponsra åtta stycken förstaklassare och en pojke i andra klass. Vi har gett nio barn biljetten till en framtid de annars aldrig fått. Underbart va?
 
Vi har varit på marknaden två dagar med olika barn, så nu har alla barn från Glory som går i skolan (även de barn som vi själva inte sponsrar) två skoluniformer och ett par skor var. Jag tror att det är totalt 16 barn från Glory som går i eller snart ska få börja skolan. Helt fantastiskt med tanke på att inget av barnen gick i skolan sist jag kom till Tanzania. 
 
Nu efter middagen har vi suttit och skrivit/ritat klart alla bokstäver, siffror och känslor som vi ska sätta upp på väggarna i barnhemmets "skola". 
 
Internet verkar inte klara av att ladda upp bilder här, så det får jag försöka med igen imorgon.
 
Kramar från afrikat!
Victoria
 
 
 
 

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Vilket fantastiskt jobb ni gör!!! Ser fram emot fler bilder. Kram

    2014-06-21 | 23:43:04

Kommentera inlägget här: