Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Glory of Africa

Kategori: Allmänt

Hej!
Efter en lång resa med mellanlandning i Etiopien landade vi vid lunchtid i måndags här i Dar es Salaam, Tanzania. Vi blev upplockade av en kille som jobbar på organisationen vi jobbar genom, och en 1,5 timmes bilfärd senare (i kaostrafik) var vi äntligen framme vid volontärhuset. Efter att ha burit upp alla våra väskor till vårt rum gick vi ut så att jag kunde visa Anna och Helena som jag reser med, runt i byn. På kvällen gick vi ner till havet och tog ett kvällsdopp. Det var inte förrän då jag insåg att jag verkligen är tillbaka, och det kändes så otroligt härligt.
      Morgonen därpå åkte vi upp till barnhemmet med två teamleaders. Vi valde att strunta i introduktionsdagen för att få så många dagar på barnhemmet som möjligt. Vi tänkte att jag kunde visa Anna och Helena runt, och hur allt fungerar på barnhemmet.
      Det var några färre barn än sist som mötte oss, men det berodde på att några av dem var i skolan, vilket gjorde mig riktigt glad. Bland de barn som var där kände några av barnen igen mig, och jag fick en snorig puss och massor med kramar. Även A och H fick ett varmt välkomnande.
      Vi spenderade lite tid med barnen, och sedan gick vi runt på området för att se vad som hänt sedan sist, och vad som behövdes göras.
      Man hade lagt färdigt taket och sett till att de två delarna av huset nu var ihopbyggt till ett större hus. Ytterväggarna är ännu inte helt klara, så under veckan kommer arbetare att lägga på puts?, och på söndag kan vi förhoppningsvis börja måla huset. -Detta är alltså ett av projekten vi valt att lägga en del av de insamlade pengarna på, så att huset kan bli någorlunda färdigt.
      Man hade dragit vatten upp till barnhemmet (som tyvärr inte funkar ännu, men "any day now"). -Men som afrika är, så kan any day innebära veckor.. Vi får hoppas på att det kommer igång snabbt!
       Man hade byggt en ny "toalett", men inget avlopp/brunn, så det var vi och köpte material till senare på kvällen. Detta är därmed ytterligare ett projekt insamlingen kommer att gå till. Dålig hygien är ett stort problem här i Afrika och en fräsch toalett där avfallet samlas och hamnar rätt kan göra riktigt mycket.
      Idag när vi var på barnhemmet hade allt material vi köpt fraktats dit, och arbetet med väggarna och toaletten var i full gång. Dessa projekt innebär även jobbmöjligheter åt två män i byn, som vi betalar för att göra grovjobbet vi själva inte har kunskapen för att göra.
      När vi promenerade upp mot barnhemmet idag från huvudvägen hörde vi en pojke ropa "teacher, teacher!". När vi vände oss om kom en liten pojke på kanske 3-4 år springandes mot oss. Jag kände igen honom och han tog min hand för att gå med oss upp tillbarnhemmet.
      Vi spenderade dagen med att undervisa engelska, och sedan med sång, dans och lek. Barnen var glada och skrattade mycket, även om de ofta knuffades och bråkade över leksakerna, och för att få sitta i våra knän eller bli burna.
      I morgon kommer vi att åka till köpcentret och någon marknad för att köpa saker till barnen och barnhemmet.
Barnen behöver nya skor, de barn som ska börja skolan behöver ryggsäckar och skolmaterial. Vi tänkte även köpa ritpapper och pennor, vilket det fanns riktigt dåligt med, och som vi vet att barnen uppskattar riktigt mycket. Med papper och pennor underlättas även undervisningen enormt, och barnen kan få träna både på att rita och skriva.
      Vi tänkte även köpa en fotboll som de äldre pojkarna så gärna vill ha, och eventuellt lite andra leksaker.
Innan vi åker härifrån är tanken att barnen ska få med sig matpaket hem också, och att vi kan köpa mat till barnhemmet.
      Nästa fredag planerar vi att hyra en buss och ta ner barnen till stranden. När jag var här i höstas tog vi dem till stranden en dag, och jag har aldrig sett barn så lyckliga. Eftersom det är midsommar i Sverige då tänkte vi även göra en midsommarstång och lära barnen någon svensk midsommarsång så att vi kan dansa och fira med dem.
       Som ni hör är det mycket på gång här, och har vi tur kan vi även komma igång med pappersarbetet för barnens skolgång imorgon.
       Insamlingen räcker alltså för att betala hela grundskoleutbildningen för de fem barn som är i skolålder, plus alla de projekt jag skrivit om idag. Det känns helt fantastiskt att kunna göra så mycket trots att vi är här så kort tid.
       Tusen, tusen tack till alla som donerat pengar till insamlingen, och till er som donerat kläder och leksaker till barnen. De närmsta två veckorna kommer bevisen på att ni verkligen gör skillnad i människors liv. Barn som utan människor som er aldrig fått en ärlig chans i livet. TACK!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: