Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Picture, picture teacher!

Kategori: Allmänt

Hej!
Dags för en uppdatering. 
    I torsdags åkte vi till köpcentret och handlade leksaker och material till barnhemmet. Vi köpte engelska läroböcker med färger, frukter, djur osv. Vi köpte även stora affischer att sätta på väggarna, och massor med papper så att barnen kan rita och skriva. Vi köpte kuddar och lakan till sängarna, leksaker (fotboll, basketkorg, rockringar), och blöjor till bebisen. 
    Fredag morgon åkte vi iväg på safari, så fredag och lördag fick bli våra lediga dagar den här veckan. 
    Idag åkte jag och Helena upp till barnhemmet och började måla väggarna. Alla väggar var inte färdiga, men vi kunde måla ungefär halva huset iallafall. Dock måste det målas minst tre lager så vi har en hel del arbete kvar.
    Vi skruvade även upp basketkorgen och både barnen och de vuxna blev helt till sig. Det var nästan samma lycka som när de fick komma ner till havet i höstas. De skrattade och skrek, och för första gången tror jag att alla barn lekte tillsammans utan att bråka eller slåss. Det var riktigt härligt att se!
    När vi kom tillbaka satt Anna och pysslade med bokstäver och siffror, som vi tänkte sätta upp på väggarna på barnhemmets "skola". Vi hjälptes åt allihopa ett tag och gjorde bokstäver, siffror och bilder med känslor. När vi kände oss klara för dagen gick vi ner till stranden och tog ett dopp, och passade på att ta en riktig dusch på hotellet som ligger där, innan vi åt middag. På helgerna har hotellet live-musik så det var supermysigt att sitta där och få koppla av en stund och äta "riktig" mat. När de ställde in en brödkorg med nybakat bröd kastade vi oss över den som djur. 
    Imorgon är planen att vi ska ta de fem barnen som ska få börja skolan, till skolan så att vi kan prata med rektorn och se om och när de kan få börja. Vi ska även försöka hinna ner til marknaden så att vi kan köpa deras skoluniformer. 
     Förhoppningsvis hinner vi även måla klart det första lagret färg på huset, om bara arbetarna hinner klart med grunden på alla väggarna. 
     I morgon är det även "the day of the african child", och UNICEF-delen av organisationen kommer åka in till Dar och dela ut myggnät om jag förstått det rätt. Från början hade jag tänkt åka med, men då vi har så få dagar här vill jag lägga allt krut på Glory och de projekt vi startat där.
 
Nu blir det bildbomb från dagen, tog nämligen med mig kameran till barnhemmet idag. 
 
Vi kunde börja grundmåla vissa delar av huset iallafall:
 
 
De stora grabbarna ville vara med på bild.
 
Spikade upp basketkorgen
 
 
Dansa, pausa.
 
 
 
Basketkorgen uppskattades riktigt mycket!
 
 
Coola Kids
 
 
 
 
 
 
 
Basket är riktigt roligt, även för vuxna!
 Pastorn går all in
 
 Ni kan ju gissa vilka som gjorde mål
 
 
 
Annas fina bokstäver
 
See you tomorrow!
 

Kommentarer

 • BG säger:

  Underbara bilder.Ni är så fantastiska.Kram

  2014-06-16 | 14:31:45
 • Anonym säger:

  Helt underbara bilder.Lycka till!

  2014-06-16 | 20:27:34
 • Pär Gertz säger:

  Alldeles stum... Vilket sagolikt jobb ni gör Victoria och fotona... Fotona är så sjuuuuukt vackra och säger såå mycket, FANTASTISKT!! Lycka till även framöver, ni betyder massor för barnen!!!

  2014-06-16 | 21:54:43

Kommentera inlägget här: