Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Samtalsledarutbildning

Kategori: Allmänt

Hej från Trollhättan.
Idag tog jag mig och min förkylning till Trollhättan. Har nog snorat ner hela rummet här på vandrarhemmet nu. 
Så varför är jag här? -Jo, för att jag vill jobba för barns rättigheter, ännu mer! 
 
I helgen ska jag få gå en samtalsledarutbildning genom rädda barnen, och planen är att jag till hösten ska hålla i en så kallad ELLEN-grrupp. Det är en samtalsgrupp för yngre tonårstjejer där de kan prata om i princip vad som helst, men samtalen och övningarna utgår ifrån barnkonventionen. 
Jag kommer få lära mig normkritisk pedagogik, samtalsmetodik, rekrytering, och mer om barnkonventionen, diskriminering och barns och ungas inflytande. 
 
Målet med samtalsgrupperna är bl.a. att "göra tjejer och killar mer medvetna om sina rättigheter och motverka könsdiskriminering. Samtalsgruppen har sin utgångspunkt i FN:s konvention om barnets rättigheter, Barnkonventionen, med fokus på alla barns lika värde och barns rätt till inflytande och egna åsikter" 
Man diskuterar normer, jämnställdhet, sexualitet och utanförskap och det är en feministisk verksamhet som innebär att man jobbar för att tjejer och killar ska ha samma möjligheter och förutsättningar till ett bra liv.
 
Jäkla bra grej som jag verkligen vill jobba med, och något som dessutom känns extra kul att göra just nu när jag precis läst kurser om i princip allt detta på min utbildning. Ett jäkla bra sätt att göra gott samtidigt som jag praktiskt får öva mina färdigheter från utbildningen. Kan det bli bättre?
 
Låter det lika spännande i dina öron? Är du mellan 18 och 30? Då kanske samtalsledare är något för dig med? Gå in på raddabarnen.se och läs mer. 
 
Victoria
 

För varenda unge

Kategori: Allmänt

Hej!
Som jag berättat tidigare så är jag med och bloggar för varenda unge hos UNICEF.  
 
I kväll sänds Humorgalan - för varenda unge, på TV4. Jag vet att jag kommer sitta klistrad framför Tv:n. Jag kommer skratta, och jag kommer gråta.
 
Jag vill med detta inlägg även uppmana alla er till att se programmet ikväll, 20:00, på TV4. Kanske kan även du bli världsförälder och vara med och arbeta för barns rättigheter, för verenda unge? Att bli världsförälder är ett av många sätt där just DU kan göra skillnad. 
 
UNICEF jobbar för barns rättigheter. De jobbar där katastrofer inträffat, de jobbar för att barn ska få börja skolan, de jobbar för barns rätt till överlevnad och utveckling, genom exempelvis vaccinering. De jobbar för att barnkonventionen ska antas som lag. 
 
Vill du jobba för barns rättigheter? Anser du att alla barn är lika mycket värda? Anser du att alla barn har rätt till överlevnad, utveckling och utbildning? 
 
Genom att bli världsförälder är du med och jobbar för barns rättigheter. Det kostar 100 kr i månaden. 
http://unicef.se/bli-varldsforalder
 
Det finns fler sätt för dig att bidra. Det finns frivilligorganisationer, samtalsledarutbildningar mm. Läs mer på exemlepvis unicef.se och raddabarnen.se
 
Slutligen vill jag så klart återigen uppmana er att fortsätta sätta in bidrag till insamlingen jag har för banrnen på Glory. Gå in och gilla, och dela gärna så att vi kan nå ut till fler! www.facebook.com/gloryofafrica. 
 
Ha en fortsatt trevlig första maj!
 
Victoria