Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Konto och insamling

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Jag tänkte att det vore bra om jag förklarar lite hur jag tänker kring insamling av pengar.
     Jag förstår att en privat insamling till ett personkonto kan verka lite oseriöst, och att det kan ifrågasättas om ALLA pengar går till barnen och inte hamnar någon annan stans? -Denna fråga ställer många, även till stora organisationer som faktiskt gör årsredovisningar. Ofta pga historier om någon VD som smusslat pengar i egen ficka, personer som gör att alla välvilliga människors motiv ifrågasätts, tyvärr. 
    Genom sådanna historier förstår vi kanske även att oavsett om det är en registrerad organisation, eller som i det här fallet, en privatperson med vänner som samlar in pengar via ett privatkonto, så lyckas vissa smussla undan pengar ändå. Det kan vara värt att tänka på. Tillit kan vara svårt, men om vi ska misstro alla, vilken skillnad gör vi då?
     När jag åkte ner första gången hade jag absolut ingen aning om hur mycket pengar vi skulle få in, och jag har inte heller tillräcklig koll på fonder eller annat sätt att samla in pengar på ett smidigt sätt. Sedan pratar vi om Afrika. Att fråga om kvitto kan innebära en smutsig pappersbit med en oläslig krumelutt på. Vi handlar material till bygge och annat i små skjul längs en vägkant uppe i bergen. Allt går inte att redovisa med kvitton. Tyvärr. 
     Det jag kan göra för att redovisa är att visa er i bilder, och det gör jag så mycket jag bara kan. 
     Från mina tidigare resor har ni genom bilder fått följa barnens inskrivningar i skolan, bygge av sovrum, renoveringar, toalettbygge, get och hönsköp, målning. Jag hoppas att mina texter och bilder kan vara tillräckliga för er tillit, även om jag önskar att jag kunde göra mer. 
     Jag gör verkligen allt jag kan för de här barnen, och på varje resa har jag haft med mig medresenärer med samma inställning. 
     Hemma i Sverige pluggar jag heltid till Psykolog, jag jobbar extra som personlig assistent för att ha råd med resorna och volontärarbetar för både Rädda Barnen och UNICEF. Till våren kommer jag att sitta med i Rädda Barnens styrelse här i Örebro, och utbilda mig till barnrättsinformatör för UNICEF vilket innebär att jag kommer att åka ut till skolor och föreläsa om Operation Dagsverke, som ni kan läsa mer om på unicefs hemsida. Utöver detta tränar jag och är medryttare på en häst som jag försöker hinna ut till 1-2 dagar i veckan.
     Som ni säkert förstår tar allt detta väldigt mycket tid. Jag är 1 person, och även om jag har medresenärer som också hjälper till med insamling så är det jag som tagit på mig att fortsätta den här insamlingen, se till att barnens skolavgifter betalas varje år, och håller kontakt med barnhemmet. 
    Jag kan inte göra allt, jag har begränsningar, men jag tänker att jag kan göra något. Som att öppna ett separat sparkonto där alla pengar som samlas in hamnar, för det vet jag hur man gör, och kräver inte alltför mycket administration. I framtiden önskar jag kunna öppna en fond. Men i dagsläget har jag tyvärr varken kunskap, tid eller ork att själv ta reda på hur man gör. 
    Har du eller någon du känner mer kunskap om hur man kan samla in pengar på ett annat mer "offentligt" och genomskinligt sätt får ni gärna kontakta mig. Men så länge håller jag mig till privatkontot. Och jag hoppas att ni kan ha tillit till att pengarna hamnar rätt. 
    Jag tänkte att ett inlägg som förklarar mina tankar passar bra att ta såhär innan starten av årets insamling, och jag hoppas att vi i år kan få ännu fler människor engagerade i utvecklingen av Glory. Som ni kan läsa och se i den här bloggen så kan vi faktiskt göra skillnad, men det är upp till er hur stor den skillnaden blir!
    Jag och årets medresenärer är riktigt taggade för att dra igång den här insamlingen, och vi är redo att jobba stenhårt de veckor vi är på barnhemmet. Nu hoppas vi att ni vill vara med och göra skillnad. 
 
Allt gott!
Victoria

Det börjar bli dags igen.

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är nästa resa bokad. Den 30 Maj åker jag, min kusin och Ellen, som var med första resan, ner till Tanzania och Glory igen. En vecka senare ansluter 4 vänner till. Vi blir alltså 7 stycken som ska göra skillnad på barnhemmet i år! Jäklar vad vi ska jobba.
 Det vi planerar och hoppas kunna göra som det ser ut idag är:
 
*Se till att alla blivande 5-åringar får börja skolan/förberedande klass. -detta kräver att vi får in tillräckligt med pengar för att sponsra HELA grundskolan, annars får de inte börja. De behöver även skoluniformer och skolmaterial.
 
*Bygga en ny toalett på skolan -Idag är den riktigt, riktigt dålig. Det är ett hål i marken och barnen blir smittade av parasiter som sätter sig i urinvägarna. -Här måste vi även undervisa om hygien och se till att det finns handsprit och vatten. Genom detta projekt hjälper vi inte enbart barnen på Glory, utan ALLA barn som går i samma skola. Vi pratar hundratals barn.
 
*Bygga ett till sovrum på barnhemmet. -Det har tillkommit ännu fler barn, så nu är det ännu fler som delar sängar, och fortfarande finns det barn som inte får någon sovplats på barnhemmet.
 
*Testa alla barnen för HIV och se till att de som bär på viruset får medicin. -behöver jag förklara vikten av detta?
 
*Se över om de behöver vaccinationer
 
*Hjälpa till med odling. -En dag hoppas vi att barhnemmet ska kunna vara självförsörjande, men någon måste visa vägen dit.
 
*Finns det pengar över önskar vi köpa en ny högtalare. De här barnen är som allra gladast när de får dansa och sjunga! Vilka uppträdanden vi fått se! Musik kan göra så otroligt mycket, det har vi alla känt och bevittnat, eller hur? Dock är musiken förskräcklig och den skär ordentligt i öronen pga de dåliga högtalarna.
 
För att detta ska kunna genomföras krävs såklart en hel del pengar, och jag hoppas att ni är lika välvilliga och generösa i år som tidigare år. Inte en enda krona hamnar i egen ficka. ALLT går till barnen. Barn som lever under förhållanden som är ohållbara, som bryter mot så många av barnkonventiones artiklar. Vi vill göra skillnad, och vi hoppas att ni, DU, vill vara med?! Vi kan inte hjälpa alla, men vi kan ALLTID hjälpa NÅGON. Vi börjar på Glory. 
 
Mer information om insamling av pengar och kläder/leksaker kommer inom kort. 
 
Vänliga hälsningar.
Victoria