Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Det börjar bli dags igen.

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu är nästa resa bokad. Den 30 Maj åker jag, min kusin och Ellen, som var med första resan, ner till Tanzania och Glory igen. En vecka senare ansluter 4 vänner till. Vi blir alltså 7 stycken som ska göra skillnad på barnhemmet i år! Jäklar vad vi ska jobba.
 Det vi planerar och hoppas kunna göra som det ser ut idag är:
 
*Se till att alla blivande 5-åringar får börja skolan/förberedande klass. -detta kräver att vi får in tillräckligt med pengar för att sponsra HELA grundskolan, annars får de inte börja. De behöver även skoluniformer och skolmaterial.
 
*Bygga en ny toalett på skolan -Idag är den riktigt, riktigt dålig. Det är ett hål i marken och barnen blir smittade av parasiter som sätter sig i urinvägarna. -Här måste vi även undervisa om hygien och se till att det finns handsprit och vatten. Genom detta projekt hjälper vi inte enbart barnen på Glory, utan ALLA barn som går i samma skola. Vi pratar hundratals barn.
 
*Bygga ett till sovrum på barnhemmet. -Det har tillkommit ännu fler barn, så nu är det ännu fler som delar sängar, och fortfarande finns det barn som inte får någon sovplats på barnhemmet.
 
*Testa alla barnen för HIV och se till att de som bär på viruset får medicin. -behöver jag förklara vikten av detta?
 
*Se över om de behöver vaccinationer
 
*Hjälpa till med odling. -En dag hoppas vi att barhnemmet ska kunna vara självförsörjande, men någon måste visa vägen dit.
 
*Finns det pengar över önskar vi köpa en ny högtalare. De här barnen är som allra gladast när de får dansa och sjunga! Vilka uppträdanden vi fått se! Musik kan göra så otroligt mycket, det har vi alla känt och bevittnat, eller hur? Dock är musiken förskräcklig och den skär ordentligt i öronen pga de dåliga högtalarna.
 
För att detta ska kunna genomföras krävs såklart en hel del pengar, och jag hoppas att ni är lika välvilliga och generösa i år som tidigare år. Inte en enda krona hamnar i egen ficka. ALLT går till barnen. Barn som lever under förhållanden som är ohållbara, som bryter mot så många av barnkonventiones artiklar. Vi vill göra skillnad, och vi hoppas att ni, DU, vill vara med?! Vi kan inte hjälpa alla, men vi kan ALLTID hjälpa NÅGON. Vi börjar på Glory. 
 
Mer information om insamling av pengar och kläder/leksaker kommer inom kort. 
 
Vänliga hälsningar.
Victoria

Kommentarer

  • B och BG-z säger:

    Önskar er all lycka Vi är så stolta över er.

    2015-03-09 | 17:37:01

Kommentera inlägget här: