Glory of Africa

Glory of Africa är en ideell organisation som jobbar för att barns rättigheter ska tillgodoses i utvecklingsländer. Till en början arbetar vi i Tanzania. Följ med oss när vi kämpar för världens barn!

Konto och insamling

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Jag tänkte att det vore bra om jag förklarar lite hur jag tänker kring insamling av pengar.
     Jag förstår att en privat insamling till ett personkonto kan verka lite oseriöst, och att det kan ifrågasättas om ALLA pengar går till barnen och inte hamnar någon annan stans? -Denna fråga ställer många, även till stora organisationer som faktiskt gör årsredovisningar. Ofta pga historier om någon VD som smusslat pengar i egen ficka, personer som gör att alla välvilliga människors motiv ifrågasätts, tyvärr. 
    Genom sådanna historier förstår vi kanske även att oavsett om det är en registrerad organisation, eller som i det här fallet, en privatperson med vänner som samlar in pengar via ett privatkonto, så lyckas vissa smussla undan pengar ändå. Det kan vara värt att tänka på. Tillit kan vara svårt, men om vi ska misstro alla, vilken skillnad gör vi då?
     När jag åkte ner första gången hade jag absolut ingen aning om hur mycket pengar vi skulle få in, och jag har inte heller tillräcklig koll på fonder eller annat sätt att samla in pengar på ett smidigt sätt. Sedan pratar vi om Afrika. Att fråga om kvitto kan innebära en smutsig pappersbit med en oläslig krumelutt på. Vi handlar material till bygge och annat i små skjul längs en vägkant uppe i bergen. Allt går inte att redovisa med kvitton. Tyvärr. 
     Det jag kan göra för att redovisa är att visa er i bilder, och det gör jag så mycket jag bara kan. 
     Från mina tidigare resor har ni genom bilder fått följa barnens inskrivningar i skolan, bygge av sovrum, renoveringar, toalettbygge, get och hönsköp, målning. Jag hoppas att mina texter och bilder kan vara tillräckliga för er tillit, även om jag önskar att jag kunde göra mer. 
     Jag gör verkligen allt jag kan för de här barnen, och på varje resa har jag haft med mig medresenärer med samma inställning. 
     Hemma i Sverige pluggar jag heltid till Psykolog, jag jobbar extra som personlig assistent för att ha råd med resorna och volontärarbetar för både Rädda Barnen och UNICEF. Till våren kommer jag att sitta med i Rädda Barnens styrelse här i Örebro, och utbilda mig till barnrättsinformatör för UNICEF vilket innebär att jag kommer att åka ut till skolor och föreläsa om Operation Dagsverke, som ni kan läsa mer om på unicefs hemsida. Utöver detta tränar jag och är medryttare på en häst som jag försöker hinna ut till 1-2 dagar i veckan.
     Som ni säkert förstår tar allt detta väldigt mycket tid. Jag är 1 person, och även om jag har medresenärer som också hjälper till med insamling så är det jag som tagit på mig att fortsätta den här insamlingen, se till att barnens skolavgifter betalas varje år, och håller kontakt med barnhemmet. 
    Jag kan inte göra allt, jag har begränsningar, men jag tänker att jag kan göra något. Som att öppna ett separat sparkonto där alla pengar som samlas in hamnar, för det vet jag hur man gör, och kräver inte alltför mycket administration. I framtiden önskar jag kunna öppna en fond. Men i dagsläget har jag tyvärr varken kunskap, tid eller ork att själv ta reda på hur man gör. 
    Har du eller någon du känner mer kunskap om hur man kan samla in pengar på ett annat mer "offentligt" och genomskinligt sätt får ni gärna kontakta mig. Men så länge håller jag mig till privatkontot. Och jag hoppas att ni kan ha tillit till att pengarna hamnar rätt. 
    Jag tänkte att ett inlägg som förklarar mina tankar passar bra att ta såhär innan starten av årets insamling, och jag hoppas att vi i år kan få ännu fler människor engagerade i utvecklingen av Glory. Som ni kan läsa och se i den här bloggen så kan vi faktiskt göra skillnad, men det är upp till er hur stor den skillnaden blir!
    Jag och årets medresenärer är riktigt taggade för att dra igång den här insamlingen, och vi är redo att jobba stenhårt de veckor vi är på barnhemmet. Nu hoppas vi att ni vill vara med och göra skillnad. 
 
Allt gott!
Victoria

Kommentarer


Kommentera inlägget här: